Tjenester

Bredbånd er toveis høyhastighets kommunikasjonsnett som kan overføre data i form av tekst, lyd og levende bilder. Et solid bredbånd må kunne bære nye tjenester og tillate at mange bruker nettet samtidig. I Norge ble bredbånd kommersielt tilgjengelig på privatmarkedet ved begynnelsen av 2000-tallet. Norsk Fiberoptikk har vært med å bygge FTTH (Fiber-To-The-Home)-nett til private boliger siden 2001. Du kan dermed stole på at vi har erfaringen som trengs for å levere solid bredbånd til deg og din bedrift.

Kontakt oss for bredbånd her!

NFO Elektro AS er et selskap som utfører alt innen svak og sterkstrøm for private og næringskunder. Vi skal være den naturlige samarbeidspartner som leverer høy kvalitet til riktig pris og avtalt tid. Vi påtar oss prosjekter i alle størrelser.

Vi hjelper deg med alt innen elektro!

De nye digitale næringene krever stabil transport av store datamengder. Norsk Fiberoptikk leverer infrastruktur og løsninger for dette, og har vært med å bygge opp flere datasentre med både nasjonale og internasjonale kunder. Vi planlegger og designer løsningene og har autoriserte teknikere som installerer likerettersystemer med batteribackup.

Kontakt oss for utfyllende informasjon her!

Vi har lang erfaring med installasjon av fiberkabel i alle typer rør og kanaler. Det finnes et hav av forskjellige typer kabel som kan benyttes i installasjoner. Sammen med kunden finner vi frem til hvilken type kabel som skal benyttes ut i fra kabelens egenskaper og miljøet den skal installeres i. Vi dekker også våre kunders behov for installasjon av kabler i stolper, vann og sjø.

Ta kontakt for spørsmål angående installasjon av kabel i dag!

Våre montører jobber daglig med avgreining og skjøting av fiber i trekkekummer, skjøteskap, master osv. Vi utfører også alle typer endeterminering av fiberkabel.

Det finnes ulike teknologier når det kommer til skjøting og terminering av fiber. Tidligere var ofte mekaniske metoder for skjøting og endeterminering det naturlige valget da en kunne oppnå akseptabel kvalitet i forhold til tjenestene som skulle benyttes. I nyere tid blir stadig en større del av den tilgjengelige båndbredden i fiberen utnyttet, og kravene til skjøter og termineringer er tilsvarende skjerpet.

Større aktører som eier fiberoptisk infrastruktur, setter krav til at det kun skal benyttes kjernesentrerende skjøtemaskiner ved bygging av nett. Norsk Fiberoptikk benytter derfor utelukkende kjernesentrerende skjøtemaskiner ved skjøting.

Kontakt oss for mer informasjon om kabelskjøting her!

Kommunikasjonsnett som er bygd opp med fiberoptiske kabler benyttes i økende grad til styresystemer og intern kommunikasjon både på offshore installasjoner, samt langs veier og jernbane.

Norsk Fiberoptikk har dedikerte teknikere som jevnlig, sendes på oppdrag internasjonalt og offshore for flere av våre kunder. Vi har også vært engasjert i flere større tunnelprosjekt de siste årene der vi har tilegnet oss en unik kompetanse på styrings- og overvåkningssystemene som benyttes.

Kontakt oss for ytterligere informasjon i dag!

Testing og sertifisering av samband er en naturlig del av alle jobbene vi utfører. Nye metoder for rapportering og inspeksjon gjør at våre kunder kan være sikker på at fiberanlegget tilfredsstiller avtalt kvalitet.

Metoder og verktøy vi bruker for å gjøre dette er:

  • Inspeksjon (Mikroskop)
  • Lyskilde & effektmeter
  • OTDR
  • CWDM OTDR
  • CD(Chromatic Dispersion)
  • PMD(Polarization Mode Dispersion)
  • Spektrumanalysator
  • BERT (Bitfeil tester)

Kravene til høykvalitets stamnett skjerpes i takt med at båndbredden på stamnett øker. Avanserte målemetoder og teoretisk kunnskap er avgjørende for å sikre stabilitet og forutsigbarhet. Høy kvalitet på installasjonene, kombinert med tilstrekkelig redundant nettstruktur, gjør at oppe-tiden på kritiske samband kan nærme seg 100%.

Kontakt oss for mer informasjon om stamnett!